Banankage med hindbær- og cashnewnødde-creme. Glutenfri.
1 springform på 30 cm.
½ stor banan
3 æg
70 g flydende honning eller agave-sirup
1 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 stang vanilje
1 tsk loppefrøskaller
50 g fuldkornsrimel
50 g havremel
50 g valnøddemel (valnødder kommes i en blender og blendes helt fint)
1 tsk bagepulver
50 g rapsolie
Creme
60 g cashnewnød (lægges i blød i vand natten over)
50 g frosne hindbær
(køb gerne friske bær og frys ned eller kog frosne op i en gryde og frys ned igen inden brug)
½ revet æble
3 g ingefær
1 spsk. creamy økologisk peanutbutter
Pynt
Friske hindbær
1. Tænd ovnen på 180 g varmluft
2. Mos bananerne med en gaffel i en røreskål. Kom æg, honning/agavesirup og vanilje i og pisk det luftigt/skummet med en elpisker.
3. Bland de tre slags mel, bagepulver, loppefrø-skaller og olie i dejen og pisk det godt sammen til en samlet masse.
4. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform ca. til 2 cm op af kanten. Kom dejen i og sæt formen i ovnen ca. 20-25 min.
Pas på ikke at bage kagen for længe.
5. Afkøles og imens kan cremen tilberedes.
6. Vandet hældes fra cashnewnødderne som kommes i en blender sammen med frosne hindbær, ingefær og peanutbutter. Det bliver en lidt tyk/tør konsistens.
Tages op af blenderen og heri røres det revne æble som gør det smørbart pga. æblesaften.
2. Kommes ovenpå kagen eller serveres ved siden af.