Banankage med hindbær- og cashnewnødde-creme. Glutenfri.


1 springform på 30 cm.
½ stor banan
3 æg
70 g flydende honning eller agave-sirup
1 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 stang vanilje
1 tsk loppefrøskaller
50 g fuldkornsrimel
50 g havremel
50 g valnøddemel (valnødder kommes i en blender og blendes helt fint)
1 tsk bagepulver
50 g rapsolie

Creme

60 g cashnewnød (lægges i blød i vand natten over)
50 g frosne hindbær
(køb gerne friske bær og frys ned eller kog frosne op i en gryde og frys ned igen inden brug)
½ revet æble
3 g ingefær
1 spsk. creamy økologisk peanutbutter


Pynt

Friske hindbær

1.       Tænd ovnen på 180 g varmluft

2.       Mos bananerne med en gaffel i en røreskål. Kom æg, honning/agavesirup og vanilje i og pisk det luftigt/skummet med en elpisker.

3.       Bland de tre slags mel, bagepulver, loppefrø-skaller og olie i dejen og pisk det godt sammen til en samlet masse.

4.       Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform ca. til 2 cm op af kanten. Kom dejen i og sæt formen i ovnen ca. 20-25 min.
Pas på ikke at bage kagen for længe.

5.       Afkøles og imens kan cremen tilberedes.

6.       Vandet hældes fra cashnewnødderne som kommes i en blender sammen med frosne hindbær, ingefær og peanutbutter. Det bliver en lidt tyk/tør konsistens.
Tages op af blenderen og heri røres det revne æble som gør det smørbart pga. æblesaften.

2.       Kommes ovenpå kagen eller serveres ved siden af.

IMG_0140.jpg
IMG_0141.jpg
Previous
Previous

Sunny Golden Milk

Next
Next

Omelet med løg