Laksesalat
Ingredienser (4 personer):
6 grønne friske asparges
150 g varmrøget laks (brug gerne den med peber)
30 g mandler
2 forårsløg
1 bk. karse
1 tsk. revet ingefær
2 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. soya
1 lille fed hvidløg
citronpeber
6 cherrytomater
1 crispy salat hoved eller 1 romaine salathoved.
100 g friske blåbær
Fremgangsmåde:
Fjern den grove ende af asparges og skær dem herefter i tynde/små stykker
Mos den varmrøgede laks med en gaffel i en skål.
Tilsæt asparges stykker til laksen, groft hakkede mandler, forårsløg i tynde ringe og karse.
Vend det hele rundt med revet ingefær, citronsaft, soya, citronpeber og finthakket hvidløg.
Del cherry tomater i halve - skyl salaten grundigt i koldt vand og skyl også de friske blåbær.
Anret salat blade på en tallerken og kom laksefyldet ovenpå. Pynt med halve cherrytomater - blåbær og evt friske krydderurter som mynte, bredbladet persille eller masser af dild.