Muffins

12 stk store.

1 moden banan
4 dadler uden sten (lægges evt. i blød i vand natten over)
25 g flyende acasie-honning eller anden flyende honning
2 æg
30 g mandelmel
40 g fuldkorns-rismel
50 g havregryn
50 g havremel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 spsk skyr
2 tsk stødt ingefærpulver eller en tsk fintrevet frisk ingefær
50 g økologiske blåbær fra frost
50 g hindbær (frost eller friske)


1.       Tænd ovnen på 175 g (varmluft)

2.       Bananen moses i en stor røre skål og blandes med flydende honning.
Hæld vandet fra dadlerne og hak dem fint. Kommes i røreskålen sammen med æg og ingefær. Pisk det med en elpisker til en samlet konsistens.

3.       Bland gryn, mel, bagepulver, salt og skyr i dejen og rør den let sammen.
Til sidst kommes de frosne blåbær og hindbær i dejen.

4.       Dejen fordeles i muffin-forme og bages ca. 15 min afhængig af størrelse. De kan evt. stå 3-4 min i ovnen efter den er slukket.

Velegnet til at fryse ned. Holdbarhed 4-5 dage i køleskab. Kan anbefales til morgenmad sammen med en håndfuld bær og evt lidt skyr, eller som en lækker lille snack efter træning.

IMG_0128.jpg
IMG_0129.jpg
Previous
Previous

Quick morgenmadsskålen

Next
Next

Pandekager m. ris