Luksus dadler med fyld.
Så mange du har nok og ikke flere end du behøver.
15 store medjool dadler ( gerne økologiske)
1håndfuld paranødder
1 håndfuld afskallede jordnødder
1 håndfuld mandler
1 appelsin (fintrevet skal / gerne økologisk)
150 g mørk god chokolade
evt guld eller sølv støv til pynt
Hak alle nødder groft og riv skallen fint på appelsinen.
Bland det hele sammen i en skål
Med en lille urtekniv, laves et fint snit i toppen af hver daddel og stenen tages ud.
Heri kommes nøddefyldet og dadlen klemmes let sammen.
Smelt chokoladen evt. i mikroovn. Varm den lidt af gangen, og rør den ikke smeltede chokolade rundt i den smeltede chokolade. Herved undgår du chokoladen bliver for varm- og du vil ikke opnå en blank chokolade.
Toppen af dadlerne dyppes i chokoladen - drysses evt med guld- eller sølvstøv og stilles på et fad.
Når chokoladen er stivnet kommes dadlerne herefter i en lufttæt beholder.
Holdbarhed op til 4 uger - hvis det kan lade sig gøre, at “glemme” man har dem.