Blomkålsbrød/pate

2 store brød/pate.

1 helt blomkål
6 æg
250 g blendede mandler til mel
100 havregryn blendet til mel
4 tsk. bagepulver
4 spsk. rapsolie
2 tsk. salt
2 tsk bagepulver

1.       Tænd ovnen på 175 g (varmluft)

2.       Blend blomkålen fint dog stadig med lidt mindre stykker i.

Kom blomkålen i en skål og overhæld med kogende vand, så det dækker. Rør rundt i det, til konsistensen er blød. Kommes herefter i en sigte og væden presses ud.
3. Del æggene i blommer i en skål og æggehvider i en anden skål, som nu piskes stive med en elpisker.

4. Æggeblommerne røres sammen med mandelmel og havremel, bagepulver, salt og rapsolie. Det bliver en fast masse.

5.  Vend halvdelen af æggehviderne i og rør det godt sammen - tilsæt blomkålen og til sidst vendes resten af æggehviderne i dejen.
Kom dejen i 2 brødforme 25 gange 12 cm.

6.    Formene sættes i ovnen og bages ca. 25-30 min til de er faste.

Kan skæres i skiver og løsfryses.

Previous
Previous

Tomat - peberfrugt suppe med parmesan (Copy) (Copy)

Next
Next

Boghvedegroed med mango