Tomat - peberfrugt suppe med parmesan

2 personer
500 g solmodne tomater eller en dåse hakkede tomater
1 rødløg
1 fed hvidløg

1 stor rød eller gul peber

2 cm ingefær

½ rød chili

2 pastinakker

4 dl vand

½-1 tsk cayennepeber efter smag
2 tsk. honning
1 dl. god olivenolie
salt og peber
Friske krydderurter efter smag
(f.eks. kørvel, basilikum, koriander, purløg)


1. Varm olien op i en stor gryde. Hak hvidløg- ingefær - rødløg og chili groft. Skræl persilleroden og skær den groft. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i grove tern. Kom det hele i gryden og sauter et par minutter.


2. Skær tomaterne i grove tern og kom dem i gryden sammen med 4 dl vand, til det er dækket. Lad det koge i ca. 15 min ved svag varme.
3.Kom det herefter i en kraftig blender - tilsæt cayennepeber, salt og peber samt honning. Blend til en cremet konsistens. Tilsæt olie og blend kort igen.
4. Kom suppen i en skål og top med friskhakkede krydderurter samt revet parmesan og friskkværnet peber.

Previous
Previous

Pandekager m. squash

Next
Next

Blomkålsbrød/pate