Blomkåls bøffer med toppings.
1 dl hel boghvede skylles i vand og koges ca 5 min i 4 dl vand.
400 g blomkål fint blendet eller hakket
1 spsk husk
1 tsk gurkemeje
½ dl linsemel
1 dl havremel
2 tsk salt
Frisk kværnet sort peber
1 tsk knust spidskommen
2 æg
1 dl vand.
Rapsolie til at stege i.
Det hele røres sammen i en god stor skål og trækker ca. 5 min. til det bliver en fast konsistens.
På en pande kommes lidt olie og varmes op. Jeg bruger en lille bagering ( til at få ensartede størrelser) til at stege i. Kom ca 2 spsk blomkålsmasse i ringen og pres det godt sammen – løft nu ringen og lav et par stykker mere. Når der har dannet sig en god stege skorpe vendes den om – og kan steges færdig i ovnen ca 5-10 min.
Topping 1
½ tsk majonaise
20 g rucula salat
1 tsk syltede rødløg
70 g varmrøget laks
1 håndfuld friske blåbær
Smør blomkålsbøffen med majonaise. Kom rucula, syltede løg, laks og blåbær på.
Topping 2
1 tsk økologisk tahin
30 g rød spidskål
1 tomat i skiver
½ avocado i skiver
Friskkværnet sort peber
Smør blomkålsbøffen med tahin og top op i nævnte række følge som ovenfor
Topping 3
20 g rucula salat
30 g rød spidskål fintskåret
3 skiver gedeost. Let ristes på en pande i lidt olie til den er blød og lun
Hindbær til pynt
Det hele kommes på blomkålsbøffen i ovennævnte rækkefølge