Tvist af jul coockie med appelsin.
Rigtig mange små eller færrer størrer.
4 modne mellem str. bananer
400 g chrunchy peanutbutter(økologisk)
8 spsk. rapsolie
80 g flydende acasie honning
400 g grov valset havregryn
fintrevet skal af en økologisk appelsin
6 tsk. kanel
½ tsk. himmelaya salt
75 g finthakkede afskallede hasselnødder
150 g mørk chokolade med appelsin smag
Tænd ovnen på 175 g varmluft. Kom bananer i en skål og mos dem med rapsolie - peanutbutter og honning. Pisk herefter med elmixer til dejen er samlet ca. 2-3 min.
Tilsæt havregryn, kanel, appelsin skal og kanel og saml dejen til en fast masse.
Læg bagepapir på en bageplade og sæt med to teskeer dejen i passende størrelse på pladen og form herefter dejen flad på toppen og rund i kanterne evt med våde hænder. Drys til sidst fint himalaya salt let hen over kagerne
Sæt kagerne i ovnen 10-12 min. til kagerne er gyldne. Tag kagerne ud og sænk varmen i ovnen til 120 g. Sæt kagerne tilbage i ca. 40 min, sluk ovnen og lad kagerne tørrer i 15 min.
Chokoladen kommes i en skål og smeltes i mikroovn, der må gerne være lidt chokolade der ikke er smeltet, som røres sammen med det smeltede til en blank chokolade.
Dyp nu bunden af de afkølede cookies i den smeltede chokolade, og herefter i de finthakkede nødder. Lig dem med bunden opad til chokoladen er størknet.