Tvist af jul coockie med appelsin.

Rigtig mange små eller færrer størrer.

4 modne mellem str. bananer

400 g chrunchy peanutbutter(økologisk)
8 spsk. rapsolie

80 g flydende acasie honning

400 g grov valset havregryn

fintrevet skal af en økologisk appelsin
6 tsk. kanel

½ tsk. himmelaya salt

75 g finthakkede afskallede hasselnødder

150 g mørk chokolade med appelsin smag

Tænd ovnen på 175 g varmluft. Kom bananer i en skål og mos dem med rapsolie - peanutbutter og honning. Pisk herefter med elmixer til dejen er samlet ca. 2-3 min.

Tilsæt havregryn, kanel, appelsin skal og kanel og saml dejen til en fast masse.

Læg bagepapir på en bageplade og sæt med to teskeer dejen i passende størrelse på pladen og form herefter dejen flad på toppen og rund i kanterne evt med våde hænder. Drys til sidst fint himalaya salt let hen over kagerne

Sæt kagerne i ovnen 10-12 min. til kagerne er gyldne. Tag kagerne ud og sænk varmen i ovnen til 120 g. Sæt kagerne tilbage i ca. 40 min, sluk ovnen og lad kagerne tørrer i 15 min.

Chokoladen kommes i en skål og smeltes i mikroovn, der må gerne være lidt chokolade der ikke er smeltet, som røres sammen med det smeltede til en blank chokolade.

Dyp nu bunden af de afkølede cookies i den smeltede chokolade, og herefter i de finthakkede nødder. Lig dem med bunden opad til chokoladen er størknet.

 

Previous
Previous

Granola bagt med banan

Next
Next

Aronia/brombær booster