Gazpacho i spicy version

2 personer
500 g solmodne tomater
1 skive fuldkornsbrød på surdej
1/2 spsk æbleeddike
1 tsk salt
1/2-1 tsk cayennepeber efter smag
1 fed hvidløg
1 dl god olivenolie
Salt og peber
Friske krydderurter
(f.eks. kørvel, basilikum, koriander, purløg)
2 æg

1. Kog æggene til hårdkogt, afhængig af æggets størrelse. Afkøl dem i iskoldt vand

2. Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem derefter i spilkogende vand i ca. 30 sek.
Kom straks herefter tomaterne direkte i en skål med koldt vand. Træk skrællen af tomaterne
og fjern stilken i bunden. Kom tomaterne i en blender. Fjerne skorpen på brødet og kom resten i små stykker i blenderne sammen med tomaterne. Lad det trække i ca 5 min sammen.

3. Tilsæt herefter eddike, hvidløg, cayennepeber, salt/peber og det ene af de 2 hårdkogte æg.

4. Tilsæt herefter olien i en tynd stråle i tomatmassen så den ikke skiller.
Smag til og juster konsistensen - den må gerne være creme-agtig.

5. Pil det andet æg og riv eller hak det groft.
Kom suppen i en skål og top med æg og friskhakkede krydderurter samt friskkværnet peber.

Previous
Previous

Pandekager m. ris

Next
Next

Hindbærbowle m. citrusfrugt