GRÆSKARSUPPE.
4 personer
1 stort hokkaido med skræl økologisk
1 tsk. rapsolie
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 grøn squash
2 cm ingefær
½ rød chili
saften af en citron
1 ds kokosmælk
1 tsk. herbamare bouillion
4 dl vand
½-1 tsk cayennepeber efter smag
salt og peber
1 pk. asparges broccoli
1 tsk. rapsolie
pesto
1. Varm olien op i en stor gryde. Halver dit hokkaido og tag kernerne ud. Skær herefter dit hokkaido i grove både/stykker. Skær squash i grove tern. Hak hvidløg- ingefær - løg og chili groft.
2. Kom lidt olie i en god stor gryde og tilsæt herefter alle dine skårne grøntsager - kokosmælk og vand til det dækker. Lad det koge i ca. 15 min ved svag varme.
3.Kom det herefter i en kraftig blender - tilsæt cayennepeber, salt og peber efter smag. Blend til en cremet konsistens.
En stavblender kan også bruges til at blende suppen med. Kommes herefter tilbage i gryden og smages til.
4. Skyl asparges broccoli i rigeligt vand. Lad dem tørre en smule. Kom olie på en middelvarm pande og steg de hele broccoli .
Hold øje med broccolien og vend dem undervejs til de er let gyldne. Kom en smule salt og rigeligt med friskkværnet peber på.
5. Kom suppen i en skål og tilsæt den stegte asparges broccoli.
Suppen kan også tilsættes pesto og evt en god skefuld neutral skyr. Eller som her med kogt rød quinoa.