Kimchi

Ingredienser til et stort glas.

60 g havsalt 1 kinakålshoved

250 g kinaradise

250 g gulerod

2 løg

2 forårsløg

1 rød chilli (mellem str.)

Pasta - til at komme over kålen.

2 fed hvidløg

2 cm frisk ingefær

1 tsk honning

2 spsk fishsauce

1 tsk æbleeddike

2 tsk cayennepeber

  1. Tag et helt blad fra kinakålen og gem det til at dække kålen med. Skær kinakålen i kvarte og fjern stokken. Skær herefter kålen i strimler- gerne lidt groft.

  2. Kom kålen i en stor skål og masser saltet ind i kålen til det væsker. Fyld koldt vand på kålen, så det dækker og lad det trække en time. Kom herefter kålen i en sigte og lad det dryppe godt af.

  3. Skræl og riv gulerod og kinaradis groft. Pil løget og skær det i grove tern. Skær forårsløget i grove stykker og hak chilli fint.

  4. Bland nu en pasta af finthakket hvidløg . honning- fish sauce - æbleeddike og cayennepeber. Kom alle grøntsager i skålen med pasta marinaden og masser det hele sammen, så det er godt blandet.

  5. Kom det hele i et patentglas, der er skoldet. Tag det hele blad fra kinaradisen og lig det øverst i glasset, pres kålen ned, så væsken dækker. Sæt låget på og stil kimchien på køkkenbordet de næste 3 dage. Du skal nu tage låget af hver dag, for at lukke luften ud af glasset og presse kålen ned under væsken.

  6. Når du presser kålen ned, brug altid en ren ske.

  7. Sæt herefter kålen på køl. Den kan holde sig i op til en mdr. Kimchi smager godt i salater - supper - grønne burger og lign.

Previous
Previous

Græskarsuppe med asparges broccoli

Next
Next

Daddelkugler med chokolade og kakao