Granola i himmelsk version

Til en stor portion:

2 spsk kokosolie
1½ spsk ahornsirup
½ tsk himalaya salt
50 g bygflager
50 g hel boghvede kerner
100 g grofthakkede pekannødder
100 g grofthakkede mandler
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
50 g sesam frø
100 g hampefrø hele

Kom alle ingredienser i en stor skål (undtagen kokosolie og ahornsirup) og fordel det hele på 1-2 bageplader med bagepapir. Det skal helst ikke ligge i et for tykt lag.

Sæt det ind i den forvarmede ovn og (rist) det til det er gyldent og dufter.

Imens kommes kokosolie og ahornsirup i en lille gryde og varmes op (det bliver hurtigt varmt). Piskes sammen.

Tag bagepladerne ud af ovnen og kom den flydende væske på kernerne og bland det godt sammen – drys salt henover og sæt det hele tilbage i ovnen igen ca. 15 min. ved 100 grader.

Det er en god ide at vende det rundt et par gange undervejs.

 TIP

Tilsæt gerne anden smag, eks. kanel, kokosflager, gojibær, kardemomme, raw cacao eller andet tørret frugt.

Opbevares i en lufttæt beholder og kan fint holde sig i 3-4 uger.

IMG_0138.jpg
IMG_0139.jpg
Previous
Previous

Grøntsagsdeller med linsemel og boghvede

Next
Next

Chokoladekugler med paranødder i skøn mix af gode råvarer