KIDNEYBØNNE BROWNIE Glutenfri.
1 springform på 30 cm.
1 dåse kidneybønner
1 moden banan
70 g flydende honning eller agave-sirup
1 tsk vaniljepulver
3 æg
30 g mørk kakao
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk bagepulver
100 g pekannødder eller hasselnødder
Topping 1
100 g cashnewnød (lægges i blød i vand natten over)
50 g frosne/friske hindbær
1 revet æble
1 spsk. creamy økologisk peanutbutter
Topping 2
100 g. chokolade 85 % smeltes nænsomt evt. i mikroovn og smørres herefter på toppen af kagen.
Pynt
Friske hindbær
1. Tænd ovnen på 180 g varmluft
2. Kom kidneybønner i en sigte og skyl med koldt vand. Mos bananerne med en gaffel Kom kidneybønner - banan og honning i en blender og blend til en fin masse.
3. Kom æg, vaniliepulver, kakao, ingefær, bagepulver i dejen, så dejen lige er samlet. Hak pekannødder groft og vend dem i dejen
4. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform ca. til 2 cm op af kanten. Kom dejen i og sæt formen i ovnen ca. 20-25 min.
Pas på ikke at bage kagen for længe.
5. Afkøles og imens kan cremen tilberedes.
6. Vandet hældes fra cashnewnødderne som kommes i en blender sammen med frosne hindbær, ingefær og peanutbutter. Det bliver en lidt tyk/tør konsistens.
Tages op af blenderen og heri røres det revne æble som gør det smørbart pga. æblesaften.
2. Kommes ovenpå kagen eller serveres ved siden af.